MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is szeretném megköszönni Schiffer Andrásnak ezt a törvénytervezetet, sőt azt is köszönöm neki, hogy nagyon konzekvensen - ahogy ő is említette - tizenkettedik alkalommal tárgyalja a Ház ezt a kezdeményezését, és szerintem a többség számára szégyen, hogy nem veszi komolyan ezt a kezdeményezést, és nem támogatja azt, hogy Magyarországon ebben a kérdéskörben a teljes nyilvánosság legyen egyedüli módon a mértékadó. Hiszen mindeddig… (Novák Előd: És amikor kormányon voltatok?)
Tudja, ez egy nagy élmény nekünk, hogy maga elmegy innét végre a parlamentből, képviselő úr, és többet nem kell magát hallgassuk, azért vannak még pozitív napok itt a parlamentben az ellenzék széksoraiban. És értem, hogy önnek ez egy nagyon nehéz érzés, hogy a saját párttagjai nyírják ki magát (Dúró Dóra: Bagoly mondja!), de most ezt tegyük egy pillanatra félre.
Én 2003 óta amellett érvelek, és hogyha akarja, akkor szívesen elküldöm önöknek az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat, minden egyes alkalommal támogattam a teljes nyilvánosságot ebben a kérdéskörben, akkor is, amikor államtitkárként a kormányom mást képviselt ebben az ügyben.
Most is csak azt szeretném mondani, hogy erre a kérdésre akkor lehet pontot tenni, hogyha valóban a teljes nyilvánosság pártjára állnak a parlamenti pártok, ha nem teljes a nyilvánosság, akkor valóban ez a morális, erkölcsi adósság a rendszerváltás óta fennáll. Ráadásul ezekkel az ügyekkel mindig folyamatosan vissza lehet élni, és ezt a visszaélést csak és kizárólag a teljes nyilvánosság biztosításával lehet garantálni.
Éppen ezért én újra azt javaslom, és azt kérem a kormányzó többségtől is, hogy fontolja meg Schiffer Andrásnak ezt a javaslatát és támogassa a teljes nyilvánosságot. Mi a magunk részéről, az MSZP-frakció jelenlegi képviselői támogatják ezt a törvénytervezetet, mi mindenféleképpen igennel fogunk voksolni, függetlenül attól, hogy korábban a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány mit gondolt erről. A Magyar Szocialista Párt frakciója ma már nem ugyanazt gondolja erről, mint amit akkor az éppen akkor kormányzó társaság gondolt.
Úgyhogy még egyszer köszönöm Andrásnak ezt a lehetőséget, az MSZP támogatja ezt a törvényt. Köszönöm. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť