DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Két perc alatt rettenetesen nehéz erről beszélni, főleg hogy Répássy képviselőtársam itt nagyon felborzolta a kedélyeket, és a két perc arra nem lenne elég, hogy erre válaszoljak, de egyszerűen nevetséges, hogy azért, mert több ellenzéki képviselő került be egyéni mandátumban mostanáig, ezt bizonyítaná, hogy ettől demokratikusabb a rendszer. Gyurcsány Ferenc rendezte a 2010-es választást önöknek, hogy a Fidesz gyakorlatilag mindent vitt az egyéni választókerületekben, de ez teljesen más téma.
Egy biztos, leszögezhetjük, hogy ez a választási törvény, ami van, rossz, teljesen és tökéletesen rossz. Miért rossz? Azért rossz, mert az ország 56 százaléka 2014-ben kormányváltást akart, ehhez képest kétharmaddal győzött a Fidesz-KDNP. Magyarázza meg valaki nekem, hogy ha bőven több mint a fele az országnak kormányváltást akar, hogy nyerhet az a párt!? Egyértelmű, hogy egy teljesen aránytalan rendszerről beszélünk, amely tökéletesen túlkompenzálja a győztest mindenféle módon. Itt a töredékszavazatok kérdése, egyszerűen nevetséges, a győztes mindent visz, nevetséges; az, hogy a külföldön dolgozókat, akik itt, Magyarországon rendelkeznek állandó lakcímmel, őket kizárják a választásból, és a magyaroknak sok százezres tömege van kizárva. Persze, elmehet a tőle 800 kilométerre lévő nagykövetségre és szavazhat, beállhat a sorba reggel 6-kor, és talán éjfél után sorra kerülhetne. Ha mindenki elmenne, százezrek mennének el, mondjuk, Angliában, Londonban a magyar nagykövetségre. Egyszerűen elképesztő, technikailag és minden formában kivitelezhetetlen!
Egyet leszögezhetünk, hogy önök rengeteg embert ki akartak zárni, azokat, akikről önök nagyon jól tudják, hogy nem önökre fognak szavazni, mert önök voltak, akik kikényszerítették őket, hogy nem tudnak Magyarországon dolgozni, és 1000-1500 kilométerre kell lenniük a saját hazájuktól. Egy biztos, hogy ezen változtatni kell. Hogy ily módon kell-e változtatni, az már kérdéses, nagyon sok dologban egyetértünk, ami ebben a törvényjavaslatban szerepel, természetesen nem azt gondoljuk, hogy a kvótákkal, női kvótával, férfikvótával lehet megoldani azt a kérdést, hogy minél szélesebb rétege a társadalomnak képviselve legyen. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť