SZELÉNYI ZSUZSANNA

Full text search

SZELÉNYI ZSUZSANNA
SZELÉNYI ZSUZSANNA (Független): Köszönöm szépen. Köszönöm szépen a hozzászólásokat, a támogatót is, a vitatkozót is. Nyilvánvaló, hogy Répássy Róbert úr nem tudott egyetlen vállalható kritikát sem mondani a felvetésemmel kapcsolatban, csak a 2014 előtti választásitörvénymódosítás bevezette a gerrymanderinget, nyilvánvaló módon az ellenzéki pártok hozzáférése a közmédiához erősen korlátozva volt.
(15.30)
Semmi ok nincs, hogy Magyarországon ne lehessen levélben szavazni, mint a világ legtöbb országában. Semmi ok nincs arra, hogy kamupártokat kelljen egy kormánynak finanszírozni. Semmi ok nincs arra, hogy egészen elképesztő visszaéléseket okozó többletajánlásokat lehessen gyűjteni, aminek semmiféle indoka nem volt.
Tehát azok a javaslatok, amiket letettem, és láthatóan az ellenzéki pártok mind támogatták, magától értetődő, észszerű, racionális elképzelések, a legkevesebb, amit ma Magyarországon meg kell tenni ennek a parlamentnek, hogy legközelebb tisztább és tisztességesebb legyen a parlamenti választás.
A női kvótával kapcsolatosan az a helyzet, hogy ez egyszerűen egy civilizációs vívmány. Európa legtöbb országában már-már ilyen működik, nem az északi országokban, hanem Kelet-Európában is, és ez abból az egyértelmű követelésből fakad, hogy az emberek igénylik, hogy a nőket nők képviseljék a parlament színfalai között.
Nem női kvótáról beszélünk. A helyzet az, hogy ma Magyarországon 90 százalékos férfikvóta van ebben a Házban, a Fidesz frakciójában 95 százalékos férfikvóta van, és mindenhol a világon bebizonyosodott, hogy a politikai pártok azok, amelyek hátráltatják azt, hogy az alsóbb politikai szinteken egyébként aktívan működő nők feljebb jussanak az országos döntéshozatal színtereire. Ha a pártok nem képesek ezt megcsinálni, ezt az elemi civilizációs mozgást és támogatást, akkor szokott közbelépni a bölcs parlament (Az elnök csenget.), és lehetővé teszi ezt kötelező módon a nők számára. Ez Magyarországon is elkerülhetetlen lesz, egyszerűen enélkül ez a parlament félkezű, féllábú, igazságtalan, és nem tudja betölteni a feladatát.
Köszönöm szépen. (Dr. Vadai Ágnes és dr. Schiffer András tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť