DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai ügyek bizottságának ülésén már többször is elmondtam, hogy én az Európai Unió támogató tagja vagyok. Azt gondolom, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye, ha lehet így fogalmazni, akkor én eurokrata vagyok, de nem mindenáron, nem minden feltétellel és nem mindenképpen.
Azt gondoljuk, hogy ez a rendelettervezet, amelyet Dublin III. felülvizsgálatára és módosítására akart az Európai Bizottság beterjeszteni, nem megfelelő és nem jó rendelettervezet, mind a tartalmát, mind pedig az eljárását tekintve. Ahogyan Harangozó képviselőtársam a vezérszónoki felszólalásában elmondta, szerintünk ez nem megfelelő eljárásrend.
A Magyar Szocialista Párt már többször is elmondta, hogy a Dublin III. rendeletet úgy, ahogy van, fel kellene függeszteni, nem toldozgatni, nem foldozgatni, nem javítgatni kellene, merthogy az nem jó megoldást fog eredményezni. Ezért azt gondoljuk, hogy tartalmilag semmiképpen nem állja meg a helyét ez a rendelettervezet, és azt gondoljuk, hogy valóban úgynevezett sárga lapos eljárás keretében azt kell jeleznünk, hogy ez a rendelettervezet így, ahogy van, túlterjeszkedik azon a hatáskörön és azokon a módokon, amelyek akár a Bizottságnak, akár más esetben a Tanácsnak rendelkezésére állnának.
Ezért tehát azt gondoljuk, hogy ezt a sárga lapos eljárást valóban meg kell indítanunk. A bizottsági ülésen ezt már egyértelműsítettük, de itt a Házban is egyértelműsíteni szerettük volna. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť