DR. SELMECZI GABRIELLA,

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA,
DR. SELMECZI GABRIELLA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. június 2-án megtárgyalta a T/10720. számon benyújtott, egyes foglalkoztatási tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 22 igen szavazattal, 8 tartózkodás mellett, tehát ellenszavazat nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság indítványát tartalmazza, amely egyrészről kodifikációs rendelkezéseket, másrészről jogtechnikai jellegű módosítást tartalmaz.
Engedjék meg, hogy egy kicsit szakmai jellegű megjegyzést is tegyek a bizottsági ülés alapján. Egy fogalmi módosításra szeretném felhívni a figyelmet, miszerint a fokozott expozíció még nem betegség, így szakmailag fontos, hogy ne kelljen megvárni, hogy mindkét fülön kialakuljon a minimum 30 decibeles hallásvesztés, hanem már ezt megelőzően legyen kivizsgálva, hogy miért alakult ki, és megelőző intézkedéseket hozva elkerüljük a további hallásromlást.
(18.10)
Tisztelt Képviselőtársaim! Amint az már önök előtt ismert, a kiküldetési irányelvek célja a kiküldetési helyzetben foglalkoztatott munkavállalók védelme, valamint a gazdasági szereplők számára tisztességes versenyfeltételek biztosítása az egységes belső piacon.
Kérem, hogy a szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását az egységes és könnyebb jogalkalmazás érdekében. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť