DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak azért, hogy az almanachban is rögzítésre kerüljön, néhány mondattal beszéljünk arról, hogy mi is történt itt valójában.
A miniszterelnöknek van egy lázálma - nem egy, több is -, és ez a lázálom sajnos rémálommá válik a magyar társadalom számára akkor is, amikor most például azt látjuk, hogy egy új oligarcharéteget akar kinevelni a Fidesz; egy új, ők úgy nevezik, hogy nemzeti nagytőkés osztályt akarnak létrehozni. Ennek az egyik eleme, amikor a takarékszövetkezeteket lenyúlják. Tukacs képviselőtársam már beszélt róla, ezért azt nem ismételném meg, de a lényeg az volt, hogy a takarékszövetkezetek tulajdonosi hátterét átrendezik, fideszes haveroknak játsszák át a takarékszövetkezeteket úgy, hogy egyébként még fel is tőkésítik, mint ahogy az a Széchenyi Banknál is történt. Ez egyszerűen példátlan.
Sajnos azt gondoljuk, hogy nem példátlan, mert már többször láttuk ezt a fideszes módszert, hogy ezt hogyan oldják meg, azonban ezt mindenképpen vissza kell hogy utasítsuk. Ez az egész egyébként egy kutyakomédia. Köszönjük szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť