DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a tegnapi napon kivételes eljárás keretében megtárgyalta az egyes törvényeknek a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő módosításáról szóló T/11014. számon benyújtott törvényjavaslatot, amelyhez a bizottság 22 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat a TAB saját indítványát tartalmazza, amely csupán jogtechnikai pontosításokat hajt végre. Az ellenzék a bizottsági ülésen érdemi kritikát nem fogalmazott meg, talán azért, mert ők is belátták, hogy a szocialista brókerbotrányok és az emberek devizahitelekbe kergetése után igenis szükség van erős felügyeletre a pénzügyi szektorban. (Dr. Bárándy Gergely: Nem volt szó erről a bizottsági ülésen ám!)
Az intézményekre vonatkozóan megvalósuló egységes és erős felügyelet az ügyfelek bizalmát növeli, a transzparenciát tovább fokozza, és a stabilitást erősíti. Az integráció egy folyamat, amelynek keretében a szoros integráció lezárult. Ezt követően az integráció további kiteljesítése, a szövetkezeti hitelintézetek közösségének erősítése és a felügyelet ellenőrzésének a kiterjesztése teszi szükségessé az integráció stabilabb és hatékonyabb működését, a közbizalom fenntartását és erősítését.
Mindezzel újabb lehetősége nyílik a szövetkezeti hitelintézeteknek mint a vidék bankjainak a stabil, megbízható működésre, a bővülésre, valamint az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálására. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť