DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy látszik, ma egy jót fogunk vitázni ebben. Mengyi képviselőtársamnak mondom. A pénzügyi szervezetek állami felügyeletét is ellátó Magyar Nemzeti Banknak nem a felderítés a feladata. Bármilyen hihetetlen, de arra ott van a rendőrség meg az ügyészég a pénzügyi visszaélések tekintetében. A Magyar Nemzeti Bank egy folyamatos felügyeletet kell hogy ellásson, és meg kell előzze azokat a fajta cselekményeket, amelyek esetleg Soltvadkerten is történtek, a Quaestorban is történtek, meg talán Karcagon, Kalocsán, nem akarok butaságot mondani. Meg kell előzze. A felderítésre teljesen más, a nyomozó és a vádhatóság az, amelynek van hatásköre, van illetékessége és nem utolsósorban kizárólagossága, hiszen az állam kizárólagos erőszakhatalmát ezek a szervezetek kell hogy képviseljék és nem más. Neki meg kell előzni.
Amit ezzel mondani szeretnék. Ami történt, teljesen mindegy, hogy a Quaestorról beszélek, teljesen mindegy, hogy a takarékszövetkezetekről beszélek, bármiről beszélek, azért, mert nekik mindennap el kell látni egy kapuőri szerepet, mindennap figyelniük kell, bármi, ami történt, az az orruk előtt történt, az orruk előtt kellett hogy történjen. Az orruk elől vitték el a Quaestor 200 milliárdját, az orruk elől vitték el a Soltvadkerti Takarékszövetkezet pénzét és károsítottak meg embereket.
(12.10)
De ez a történet nem erről szól, higgye el! Bandaháborút mondott jobbikos képviselőtársam, én cicaharcnak szoktam mondani. Lázár megint vesztett. Felpuhították a jogosítványait, felpuhították azt a tengelyt, amiben ő érdekelt lehetett, és Spéder most ezzel nem tud annyira jól járni, mint ahogy eddig szokott, csak most törvény is van róla. Ennyi van. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť