TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Azért szeretnék részt venni a vitában, mert szeretném tisztelt képviselőtársaimat emlékeztetni arra, hogy ez az egész történet egy szégyenteljes történet. Ez semmi egyébről nem szól, mint egy pénzügyi hálózat lenyúlásáról.
Egyetlen mozzanatra szeretném emlékeztetni képviselőtársaimat ebben a folyamatban, amikor a Postán és egy állami bankon keresztül gyakorlatilag átjátszotta egy bizonyos körnek a takarékszövetkezeti rendszert a Fidesz. Egyetlen példa szemlélteti a legjobban ezt a folyamatot, amikor a takarékszövetkezetek tagsága leült, hogy a törvényben foglalt új szervezeti és működési szabályzatról szavazzon, nem szavazhatott nemmel, csak igen szavazata volt lehetséges abban az esetben. Hát miféle zsarolás volt ez azokkal szemben, akik gyakorlatilag tulajdonolták, működtették és fenntartották ezt az egész rendszert?
Tisztelt Képviselőtársaim! A devizahiteles ügy behozása ebbe a vitába szemfényvesztés. Nem erről kell beszélni. Arról kell beszélni, hogy önök előbb körmönfont módon lenyúlták ezt az egész szektort, majd most egy törvényjavaslattal gyakorlatilag szedett-vedett módon és képviselőtársaim által már említett hiányosságokkal próbálnak most itt szé-pé-sz-getni egy kicsit meg gépészgetni. Csakhogy ez nem fog menni, most már nem.
Ráadásul a Magyar Nemzeti Bankba integrált PSZÁF-nek dolga és kötelessége lett volna az ellenőrzés és a megelőzés. A kérdés úgy merül fel, hogy akkor miért nem tette, hogyha bajok voltak egyes takarékszövetkezetekkel kapcsolatban, mi volt az oka, hogy nem cselekedett, és mitől kellene megvédeni bárkinek is egy működő pénzügyi hálózatot akkor, amikor az a tagok dolga lenne. A tagoknak kell sírnia azon, hogyha nem működik ez a hálózat, a tagoknak kell azon dolgoznia és a vezetéseknek, hogy működőképesebb legyen. Mert ha az önök logikáját jól követem, tisztelt képviselőtársaim, ott kormányon, akkor bármire rá lehet mutatni, hogy az rosszul működik, akár magántulajdonra is, mint ahogy egyébként most rámutattak már néhány dologra, például az alapítványi iskolákra, majd azt mondani, hogy azért akarom állami tulajdonba venni, majd később egy másik tulajdonosnak átjátszani ezt, mert ez szerintem nem működik jól. Ezen a fajta logikán piacgazdaság nem működik.
Tisztelt Képviselőtársaim! Szégyenteljes ez a történet. Tehát én nagyon kérem önöket, hogy legalább védeni ne próbálják meg ezt a helyzetet. Legalább próbáljanak meg - hogy mondjam - ízléssel viszonyulni ehhez a tolvajláshoz, ami megtörtént a takarékszövetkezetek esetében, és azt mondani, hogy most benyújtották ezt a tővel-heggyel összehányt törvényjavaslatot, ami helyesírási hibáktól hemzseg. Azért ne vicceljenek már, képviselőtársaim!
Szóval, csak azt szeretném mondani, hogy ebben a vitában önöknek tudomásul kellene venniük ezt a helyzetet, nem megvédeni azokat, akik jól jártak ebből a folyamatból, és nem próbálni megvédeni azt, ami tulajdonképpen védhetetlen. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť