DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Azért akartam külön képviselőként felszólalni itt a politikai vádra, hogy itt nem arról volt szó, hogy az Országgyűlés adott esetben elfogadja-e a Jobbik alaptörvénymódosítását, hanem arról volt szó, hogy tárgysorozatba veszi-e vagy sem. Tehát itt a népszavazás és egy törvényjavaslatnak, alaptörvénymódosításnak a tárgysorozatba vétele ebben az összefüggésben egyáltalán nem értelmezhető. Egyrészt mert az Országgyűlés azt követően vagy azon a héten döntött a népszavazás elrendeléséről, míg itt az Alaptörvénynél csak kizárólag arról kellett 30 napon belül az Igazságügyi bizottságnak dönteni, hogy tárgysorozatba veszi-e ezt vagy sem.
(13.20)
Akkor is házszabályszerűen jár el teljesen, ha nem veszi tárgysorozatba; nincs ilyen kötelezettsége az Igazságügyi bizottságnak, hogy bármelyik képviselői indítványt is tárgysorozatba kell venni.
Én cáfolom azt egyébként, hogy ez jobb megoldás lenne, én úgy gondolom, hogy ezekben a sarkalatos esetekben az embereket kell megkérdezni; a Jobbik alaptörvénymódosítása szerintem nem oldotta volna meg ezt, gyakorlatilag semmit nem oldana meg.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť