DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Azért biztos nem kerülte el a figyelmét, hogy ez egy uniós jogharmonizációs törvényként került be akkor a csomagba, és nemigen született hozzá végrehajtási utasítás; ezt önök most teszik hozzá, hogy komplett legyen a dolog. És azóta gyapjasodott meg Mészáros Lőrinc és más családi vállalkozások, önökhöz igen közel állók, akik kas-tély-beruházásban gondolkodnak, legalábbis sajtóhírek szerint.
Tehát lehet, hogy ön hivatkozik egy régi jogszabály-ra, ami nem működött, mert nem volt komp-let-tí-roz-va, önök viszont most valamiért elővették és komplettírozzák. Nincsen túl jó előérzetünk, tekintettel a taoszázmilliárdok ellenőrzés nélküli felhasználására; még azt is letitkosították, hogy ha valaki átengedett adóból, azaz taóból részesül, akkor azt mire használja. Amikor a sportegyesületek elszámoltathatósága közelében nincs annak az elvárásnak, amit önök például a Norvég Alappal szemben támasztottak (Tállai András: Nem azzal van a baj.), amelyik megfelel az átláthatóság követelményének és nyilvánosan elszámolt, önök törvényt hoznak rá, hogy ezeket tilos legyen. Sőt, a salátatörvényekbe még olyan javaslatot is becsempésztek, hogy a többségében állami tulajdonú cégeknek ne kelljen az egyébként a transzparenciára igényt tartó adataikat nyilvánosan kezelni. Itt van egy példa, a Moszkva tér felújítása. Peres úton kellett kiperelni olyan adatokat, amiből kiderül, hogy egyetlen íróasztal áthe-lyezése közel 2 millió forintba került.
Szóval, azért rá kell nézni az önök körmére, ehelyett önök titkosítanak. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť