DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Rengeteg sok valótlanságot hordott össze a képviselő úr az elmúlt két percben. Például nem tért ki arra - elfelejtette bizonyára -, hogy az elmúlt két esztendőben a 17 egészségügyi háttérintézményből 12 lett az átszervezések következtében, és ez semmifajta működési problémával nem járt. 17-ből 12 lett, és sehol senki nem érezte meg, mielőtt bármi megakadt volna, bármi nem működött volna jól.
Tudja, tisztelt képviselő úr, sok ellenzéki képviselő van, aki azt mondja, hogy Magyarországon a bürokráciát csökkenteni kell. Amikor pedig a kormány hozzáfog a bürokrácia csökkentéséhez és azt mondja, hogy a bürokráciacsökkentés azt jelenti, hogy kevesebb bürokrácia mellett kevesebb bürokrata lesz és kevesebb bürokratikus intézmény, akkor hirtelen megfordul az álláspontja, és elkezdi a bürokratikus intézményeket védeni, hogy milyen fontos, hogy még ez is meg az is, meg amaz az intézmény is megmaradjon, és nehogy véletlenül bárhol is kisebb legyen az adminisztráció, kisebb legyen az a teher, amit vinnie kell akár az állampolgároknak, akár azoknak az intézményeknek, amelyek kapcsolatba lépnek ezekkel a hivatalokkal.
Mi viszont azt mondtuk, hogy ha már sikeres volt a kormányzati ciklus első két évében 17-ről 12-re csökkentés, akkor érdemes továbbmenni a bürokráciacsökkentés útján, és érdemes több egészségügyi intézményt is átvilágítani, átnézni, és ebből arra jutottunk, hogy az OEP korábbi funkcióinak egy része a Magyar Államkincstárhoz kerülhet, ami elsősorban a pénzbeli ellátások utalását jelenti, a hatósági feladatok, amelyek nem túl nagy részt jelentenek, a kormányhivatalhoz kerülnek, és a feladatok maradék, eléggé jelentős része pedig a minisztériumba kerül.
Ennek a részleteinek kidolgozása természetesen folyamatban van, hiszen ez is, ahogy az előző átalakítás is, ütemezetten történik.
Ami pedig a pénzek és a források értékét jelenti, mondjon, tisztelt képviselő úr az elmúlt hat évből egy olyan esztendőt, amikor nem növekedett volna az inflációnál nagyobb mértékben az egészségügyi alap, az E-Alap (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) összege. Nem tud ilyet mondani, mert minden évben infláció fölött növekedett. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť