KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A korhatárt betöltött nyugdíjasok keresőtevékenységének tilalmával kapcsolatosan szeretném önt kérdezni, annál is inkább, mert a közelmúltban lezajlott egy per Strasbourgban, amelynek a pontos definíciója úgy hangzott, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak kettős finanszírozásának tilalma kapcsán egy kérelmező, aki egyébiránt nyugdíjas volt, de egy települési önkormányzatnál dolgozott, megszüntették a nyugdíjának a folyósítását.
Éppen ebből adódóan az Emberi Jogok Európai Bírósága elé került az indítványával - Fábián kontra Magyarország, van itt egy nagyon hosszú iktatási szám -, amelynek eredményeként elmarasztalták a magyar kormányt. Ugyanis arról van szó, hogy az ítélet szerint a tulajdon háborítatlan élvezetéhez fűződő jogát elvették ennek az önkormányzatnál dolgozó úrnak, továbbá megállapította a strasbourgi bíróság, hogy hátrányos megkülönböztetés is érte, annál is inkább, mert a megállapítás szerint szerzett jogot sértett a kormány elmarasztaló törvénykezése. Ugyanis a kormány arra való hivatkozással, hogy az illető két jogcímen kap állami juttatást, megszüntette a nyugdíja folyósítását, és ennek nem adott helyt a strasbourgi bíróság, és 15 ezer euró kártérítést is megítélt ennek a személynek.
Szeretném kérdezni éppen ezért államtitkár urat, hogy mit kíván tenni a kormány a strasbourgi bíróság által is elmarasztalt szabályozás korrigálása érdekében, illetve szeretném megkérdezni, hogy mikor kerül az Országgyűlés elé az a törvénytervezet, amely visszafordítja ezt a méltatlan helyzetet. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť