SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! 2014. december 16-án próbáltam először felhívni a figyelmét a Mátraverebély-Szentkúton uralkodó törvénytelen állapotokra. Az akkori felszólalásomban említettem, hogy a település szomszédságában le vannak tarolva a fenyvesek, mindennaposak a betörések, a lepusztított házakat vagy éppen az út közepén tüzet gyújtó hordát is megemlítettem. Említhettem volna a bódult állapotban lévő fiatalokat, akik már az iskolában is kábítószereznek, ha bármelyik egyáltalán jár is iskolába a kábítószerezők közül.
Mielőtt valaki jobbikos propagandát kezdene emlegetni, jelzem, hogy a Jobbik-barátsággal soha senki által nem vádolt TASZ is hasonló tapasztalatokat szerzett Mátraverebélyen. Idézem: „A drogfogyasztás mindig is jóval pusztítóbb hatással jár a nyomorban élő közösségek életére, azokat sújtja a leginkább, akik a társadalom peremén élnek, akik számára a jövő sivárnak és kilátástalannak tűnik.” Így fogalmaznak a liberális jogvédők, akikkel ezúttal nem nagyon lehet vitatkozni.
Itt a magyar törvényhozás épületében mondom, talán meghallja valaki, hogy Mátraverebély-Szentkútra nem minden esetben ér el a törvény, sőt konzerválódott a törvénytelenség. A mintegy kétezer lelkes községben teljes családok rendezkedtek be a bűnöző életmódra, de gyakori jelenség, hogy Salgótarjánban, Pásztón vagy Hatvanban követnek el verebélyiek bűncselekményeket. A legutóbb ismert eset éppen egy-két hete történt: felfegyverkezve, csoportosan, kilenc személy bántalmazott a késő esti órákban egy mátraverebélyi családi házban két férfit és egy nőt, a ház berendezését teljesen összeverték.
Mi lenne a megoldás? Régóta mondjuk, és sajnos az aggasztó hírek minket igazolnak: a bűnözés által kiemelten súlyos gócpontokban (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), mint amilyen Mátraverebély is, rendőr- vagy csendőrőrsöket kellene felállítani, ezt nem lehet megspórolni.
Várom az államtitkár úr válaszát, hogy tesznek-e valamit végre a mátraverebélyi emberek érdekében. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť