V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én még Horváth István képviselőtársamhoz szeretnék csatlakozni, aki az elődöktől megörökölt vidékfejlesztési eljárásrendről szólt és a kormányzati mozgástérről. Ezt a megörökölt eljárásrendet a ’80-as évek elejéről itt maradt, viccből ismert szovjet típusú borotválkozó automatához szoktam hasonlítani; mert hát a Ket.-alapú döntési pontozó automatát hozták létre beruházásokra. Hát, ismerjük a viccből, hogy nem lehet borotválkozó automata, mert ha a fejünkre húzzuk, megborotválja, de az egyik embernek ilyen a feje, a másiknak olyan; azt mondták, hogy elöl szőr. Na, hát ez az automata is ezt csinálta.
A mi törekvéseink ennek az automatának a tökéletesítésére tett kísérletek voltak. Volt, amikor az orrát vágta le az embernek, ha javítottuk, akkor a fülét. A mozgástér tulajdonképpen ennyi volt. Tehát nagyon helyesen az új ciklus kezdetén ezt le kellett cserélni. Voltak persze változtatások, lényegesek is, hiszen amúgy a korrupció alapját jelentő gépkatalógus és normagyűjtemény, amibe érdekes módon elképesztő díjak, a piaci árnak akár többszöröse is megjelenhettek, azokat helyre raktuk. Az eljárási időt lerövidítettük, létrehoztuk például a helyesbíthető eljárást, hiszen addig megtörtént az, hogy ha egy vállalkozás amúgy egy ablakot beépített, műanyag helyett fát, jobbat és drágábbat, akkor azt úgy húzták ki az ellenőrzésnél, mintha ott pétisós zsák lett volna rajzszöggel fölfűzve a helyére.
Ezeket kijavítottuk, de újra megismétlem, a borotválkozó automatát tökéletesíteni nem lehetett, azt ki kellett dobni és helyette egy új rendszert beállítani. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť