DANKÓ BÉLA

Full text search

DANKÓ BÉLA
DANKÓ BÉLA (Fidesz): Köszönöm a tájékoztatást, államtitkár úr. Azt gondolom, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Európa között zajló szabadkereskedelmi egyezmény tárgyalásairól nyilvánosságra került információk alapján különös aktualitása van újra ennek a kérdésnek. Megnyugtató, hogy a hazai ellenőrzési rendszer ilyen magas szintű garanciát jelent számunkra. A kockázatos pontok mindegyikén szigorú ellenőrzés zajlik. Az, hogy hazánk ilyen élelmiszer-biztonsági ellenőrzési rendszerrel rendelkezik, jól mutatja, hogy a kormány célja az, hogy megvédjük az országot. Egyre nyilvánvalóbb jelei vannak annak, hogy a génmódosított növények széles körű termesztése komoly kockázatokat hordoz az ökoszisztémára nézve, így helyes az a stratégia, hogy magas összeggel finanszírozzuk az ellenőrzést.
Államtitkár úrhoz fordulva még arra szeretnék kitérni, hogy Magyarország szilárd tartása ebben az ügyben hosszabb távon nemzetgazdasági szempontból is előnyöket hordoz. A GMO-termesztéstől mentes Kárpát-medence fenntartása, vetőmagtermesztés vagy akár a takarmánynövények (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) termesztése szempontjából stratégiai fontosságú, milyen hazánk külföldi stratégiai megítélése a GMO-mentesség érdekében tett erőfeszítéseink nyomán. Szemponttá válhat-e, hogy a magyar mezőgazdaság megbízhatóan képes GMO-tól mentes termékek előállítására? (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť