DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Én is jogosnak tartom azt az igényt, hogy a társadalmi különbségeket az oktatási rendszer segítségével csökkenteni kell, csakhogy éppen az önök minisztériumának a háttérintézményeként működő Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet készített egy tanulmányt arról, hogy ebben a formában a KLIK fenntartásával ez nem lehetséges.
Az önök alap-kiindulópontja helyes volt, de a megvalósítást elrontották, tisztelt államtitkár úr. És nem arról beszélek, hogy állítsuk vissza az előző rendszert. Nemcsak végletekben lehet gondolkodni, nemcsak abban lehet gondolkodni, hogy ész nélkül mindent visszaadunk minden önkormányzatnak, vagy ész nélkül mindent elveszünk minden önkormányzattól, hanem ki kellene alakítani azt a szempontrendszert, amely alapján biztosítható, hogy ha egy iskola önkormányzati fenntartásban tud jobban működni, akkor működjön önkormányzati fenntartásban, amelyik meg államiban, az meg működjön állami fenntartásban. És ez a minisztériumnak a felelőssége, hogy ezt a szempontrendszert a szakmai szervezetek bevonásával alakítsa ki, mert ez az, ami hosszú távon sikeressé teheti a magyar oktatási rendszert. (Taps a Jobbik soraiban. - Lázár János közbeszól.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť