DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Először is szeretném leszögezni, hogy a magyar kormány nemzettársainkért és a külhoni magyarokért felelősséget vállalt, és mindenben segítjük őket, hogy a szülőföldjükön boldogulni tudjanak. Nagyon komoly külpolitikai, külgazdasági folyamatok indultak el az elmúlt években, és úgy érzem, hogy ennek már látszanak az eredményei.
Sorolhatnánk itt a különböző relációkat, engedje meg, hogy csupán két adatot mondjak. Kárpátalján például nemrégiben dolgoztuk ki a gazdaság-fejlesztési programot, a kormány 2 milliárd forintnyi támogatást ad azoknak a vállalkozóknak, akik magyar vállalatokkal együttműködve segítik az ott lakó magyarok ott maradását, szülőföldjükön maradását és boldogulását. A Vajdasági Magyar Szövetség segítségével egy olyan stratégia, gazdaságfejlesztési és területfejlesztési stratégia alakult ki, amelynek a keretén belül 20 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, 30 milliárd forint kedvezményes hitelt adunk a régiónak a 2016-18-as fejlesztésben.
A párbeszédek folyamatosak, folyamatosan védjük a magyar álláspontokat, és a magyar kisebbségek érdekeit úgy képviseljük, hogy a külpolitikánk folyamatosan egyeztetve van a magyar kisebbségekkel, és gyakorlatilag amit a magyar kisebbségek jónak látnak, mi azt a politikát folytatjuk.
Úgy érzem, hogy ez az együttműködés előremutató, sikeres. Az, hogy esetleg más pártbéli politikusokkal is együttműködik időnként a Külgazdasági és Külügyminisztérium, szerintem teljesen természetes. Magyar édekeket szolgálunk, magyar cégeket próbálunk exportban segíteni, és próbáljuk idevonzani a külföldi befektetéseket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť