DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: (Dr. Józsa István többször közbeszól.) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! (Az elnök csenget.)
Teljesen egyértelmű, hogy az MSZP pártpolitikai célokból, a politikai balhé kedvéért kezdeményezte a népszavazást. (Gőgös Zoltán: Földlopás ellen!) Ez abból is jól látszik, hogy a törvény visszavonása után is folytatják az aláírásgyűjtést. (Gőgös Zoltán és Kunhalmi Ágnes: Miért vontátok vissza?) Teszik ezt annak ellenére, hogy az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint is az aláírásgyűjtés nem legitim, nem tisztességes. (Tóbiás József Kósa Lajoshoz: Lajos, ha olyan mélyre süllyednék, ahol te vagy, megverhetnél a rutinoddal.) Erre mondta azt Gőgös képviselő úr, hogy „és akkor mi van?”. (Gőgös Zoltán: Földlopás ellen gyűjtjük az aláírást.) Lelke rajta!
Van azonban egy olyan népszavazás, amely minden magyart érint, és amely sorsdöntő, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa jövője szempontjából. (Dr. Józsa István: Gyalázat!) Ez pedig a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás. A kormány már megtette a szükséges lépéseket, a népszavazás kiírásához már csak a (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Kúria döntésére van szükség, amely a tájékoztatásuk alapján holnap megszületik. (Tóbiás József: Mutassátok már meg, hogy hol van az a döntés!)
A népszavazásra azért van szükség, mert többszöri tagadás, sunnyogás után a kényszerbetelepítés, a kötelező kvóták ügye újra visszakúszott az uniós napirendre, Brüsszel visszaél erőfölényével, és mihamarabb kötelező érvényű döntést szeretne hozni. Brüsszel javaslata egyébként kísértetiesen hasonlít arra a stratégiára, amit a baloldal fundált ki még 2007-ben, az a javaslat még a kormányülést is megjárta akkor. (Tóbiás József: Így van! Ti vagytok többségben Európában. - Dr. Józsa István: 12 millió magyar hazája!- Kósa Lajos: Várjátok már az egymillió kínait?) A jelenlegi kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy néhány brüsszeli bürokrata döntse el, hogy kik éljenek Magyarországon. (Tóbiás József: Mennyit kerestél? - Gőgös Zoltán: Mennyit kerestél, arról beszélj! - Kunhalmi Ágnes közbeszól. - Zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť