SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az FM-ben talán figyelemmel kísérik a sajtóhíreket. Április 26-án délelőtt adott hírt a média arról képfelvétellel, hogy egy luxusétterem kávézójában Bitay Márton Örs, az állami földekért felelős államtitkár és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó véletlen összefutott, a hírek szerint ott véletlenül kávéztak és elbeszélgettek a futballról. Így szóltak a hírek, és talán ennyiben is maradt volna a dolog, hogy megcsóváljuk a fejünket, ha ugyanannak a napnak a délutánján a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem hoz ki egy döntést árverési hirdetmény részleges visszavonásáról. De kihozta ezt a döntést, 31 tételt vontak vissza az árverésről, és mit ad a Jóisten, ebből 11 tétel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsúti Mezőgazdasági Kft.-hez tartozik, további három tétel pedig Mészáros Jánoshoz, a nagyvállalkozó testvéréhez.
Ha ez nem lenne elég, akkor megnézhetjük a többi tételt is, ugyanis másik 16 tétel viszont szorosan kapcsolódik a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt.-hez, amely a Zászlós Tibor nevével fémjelzett, kormányhoz közel álló agrárkamarai tisztségviselőnek, a Kishantost tönkretevő vállalkozásnak az egyik zászlóshajó-vállalkozása. Nyilvánvalóan szembetűnő az a párhuzam, hogy délelőtt találkozik valaki egy nagyvállalkozó milliárdossal, délután pedig azokat a földeket, amiket a milliárdos már nem tud megvenni, mert, mint tudjuk, összes családtagja elérte a szerzési maximumot, a 300 hektáronkénti személyenkénti maximumot, ezért az állam megtartja azokat, hogy kedvező bérleti joggal továbbra is biztosítsa a nagyvállalkozónak.
Én a magam részéről mindig örülök, ha nem ad el valamit az állam, ezzel nem is lenne gond, viszont az a kérdés, hogy mégis milyen döntéshozási mechanizmus, milyen érvek szóltak amellett, hogy az árverések megkezdése előtt az utolsó pillanatban egy olyan lépést hozzanak, amivel újfent csak azt bizonyítják, hogy hogyan kötődnek önök a milliárdosokhoz, a nagybirtokosokhoz, és hogyan szolgálják azok érdekét a magyar kis- és közepes vállalkozókkal szemben. Ha erre tudna valamilyen értelmes magyarázatot adni államtitkár úr, azt megköszönném. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť