HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm a szót. Ahogy a vitában is - vagyis igazából nem is vita volt, hanem egy beszélgetést folytattunk erről a témáról - említettük, amennyiben vizsgáljuk a párizsi megállapodást, akkor azt mondhatjuk, hogy történelmi megállapodás született Párizsban. Persze, azokat is értjük és halljuk, akik szerint ennél erősebb egyezséget kellett volna kötni, azoknak a véleményét pedig végképp el tudjuk fogadni, akik szerint akkor fog érni bármit ez a megállapodás, ha a nagy kibocsátók is aláírják majd a kihirdetett megállapodást. Most mégis inkább azt mondom, és azt mondja a frakciónk is, hogy siker, hogy 196 ország összefogott az éghajlatváltozás ellen, és ebben elsőként Magyarország is.
Tisztelt Képviselőtársaim! A siker közben azért nem feledkezhetünk meg a legfontosabbról, arról, hogy a változást magunknak kell megvalósítani. Nekünk is van teendőnk nem is kevés. A megállapodás kihirdetése után át kell gondolnunk az éghajlat-stratégiánkat és felül kell vizsgálni a kormányzati politikánkat nemcsak a szavakban, hanem a tettekben is, Magyarországon jelenleg ugyanis a megújuló energiaforrások aránya a teljes energiamixen belül mindössze 9,8 százalék, és 2011 óta nem épült új szélerőmű. Van még miben javulnia az országnak és a kormánynak, mert tényleg nincs B terv, nincs B bolygó, ahogy Ban Ki Mun mondta.
(20.10)
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak, remélem, hogy ebben a témában hosszabban is tudunk majd még egyeztetni, a legtöbb képviselővel egyetérteni. És csak így tovább, nemcsak tettek, nemcsak tervek, hanem cselekedetekre is van szükség. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť