HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy újabb önálló képviselői indítvány fekszik most előttünk, ezzel ismételten megspórolva egyébként az egyeztetéseket, a folyamatok végigvitelét; ismételten valószínűleg egy kávézóban születhetett éppen ez az önálló képviselői indítvány, ahol biztosan leültek, jól megbeszélték, hogy akkor egyébként mi is legyen a földekkel a továbbiakban.
A törvény tartalma, a tulajdonviszonyok rendezése érdekében a javaslat célja a kárpótlási folyamat lezárása, annak első lépéseként a „Földet a gazdáknak” program keretében a kárpótlás során hátramaradt termőföldek tulajdonjogi helyzetének a rendezése. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyéni képviselői indítványa szerint a szövetkezeti földalapba tartozó földek kijelölésüket követően az állam tulajdonába kerülnek, nem pedig az önkormányzatokhoz. Állami tulajdonként pedig értékesíthetővé válnak a kormány földárverései során.
Teljesen érthetetlen számunkra, hogy a kormányzati munkáért felelős miniszter miért egyéni képviselői formában módosította ezt a törvényt, mint ahogy az is, hogy a kormány miért a kárpótlás rendszerén keresztül szerez újabb állami földterületeket, amelyekkel a saját érdekkörét tudja kiszolgálni a továbbiakban is. Éppen ezért egyébként az MSZP képviselőcsoportja ezt a módosító indítványt nem fogja támogatni, mert mi nem hiszünk abban, hogy kávézókban kell eldönteni, hogy ki melyik földterülethez juthat. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť