DR. HOFFMANN RÓZSA

Full text search

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Három gondolat két percben. Először is, a Kereszténydemokrata Néppárt azért nem támogatja az önkormányzati iskolarendszert, mert alapértékei közé tartozik a szolidaritás, az elesettek segítése, és ezt az önkormányzati iskolarendszer nem tudta biztosítani, nem utolsósorban részt vett ennek a törvénynek a kidolgozásában.
Második gondolat, részt vett, de nemcsak a Kereszténydemokrata Néppárt, hanem a Fidesz is, és az egész parlament fogadta el a kormány támogatásával, ezért tehát enyhén szólva is butaság egyetlen személyhez, jelesül énhozzám kötni ennek a törvénynek a megalkotását.
A harmadik gondolat. A leghatározottabban tiltakozom az ellen a kijelentés ellen, ami itt elhangzott, nem is egyszer, hogy ez az oktatási rendszer vagy ez a törvény megbukott. Nézzük, milyen elemeket tartalmazott ez a törvény! Csak néhányat, mert nem győzöm két percben vagy egy percben felsorolni. A nevelés előtérbe helyezése, a hároméves kori óvodáztatás, a középiskolásoknak a kötelező közösségi munkája, a pedagógus-életpálya, a tanfelügyelet, a szaktanácsadás megújítása, a pedagógusok minősítése; vagy említhetném azt, hogy az iskolák önállósága az állításukkal ellentétben nőtt, hiszen maguk dönthetnek a működésükről, a tantervükről, és lehetőségük van arra is, hogy saját kerettanterv alapján dolgozzanak. Ez utóbbiról nem nagyon tudok, egy-két alternatív iskola kivételével.
Ami rosszul működött, az a KLIK, ezen javít ez a törvénymódosítás, de azt állítani, hogy megbukott ez az oktatási rendszer, kérem szépen, az a butaság, nem az, amit ez a törvény tartalmaz. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť