SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy néz ki, hogy a kérdések gyakran ismétlődnek, s hiába adunk rájuk választ, az ismétlés elég gyakori. Nem politikai, hanem gazdasági és jogi törvénymódosításról van szó, tisztán egy ok miatt, a víziközmű-ágazat átalakítása ahhoz a fázishoz közelít, ahol a tanulságokat, tapasztalatokat át tudjuk ültetni a jogszabályba, és ennek megfelelően maguk a víziközmű-szolgáltatók kérték, hogy bizonyos módosításokat tegyünk meg.
Szeretném felhívni tisztelt képviselőtársaim figyelmét az EU-s előírásokra, azon belül is az ex ante előírásokra, ezekben az előírásokban a különböző típusú költségek fedezetére. A víziközmű-szolgáltatás díjára vonatkozóan vannak szabályok, amiket nekünk is be kell tartani. S talán még annyi, hogy a közműadó aránytalanságában egyetértünk - erről a múltkor már beszéltünk -, viszont jelzem, hogy ez nem 20 milliárd forint, hanem ez valami teljesen egészen más, konkrétan a 60 százaléka az itt megadott összegnek.
A fix költség, fix kiadás képlete is egy nagyon érdekes kérdéskör. Szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy az az állandó dolgozó is, akire azért van szükség, hogy víz állandóan legyen, fix költség. De szükség van rá, és ehhez nem is kívánunk hozzányúlni. Továbbá a szivattyú állandó nyomás alatt való tartásában és az áram állandó rendelkezésre tartásában is vannak fix költségek. Ezeket a kiegyensúlyozott szolgáltatás miatt folyamatosan fenn kell tartanunk. Teljesen mindegy, hogy valami ezer vagy százezer köbmétert fogyaszt, ezek akkor is megvannak.
Összességében azt lehet mondani, hogy a jogszabályalkotás tisztán jogi és gazdasági igényeket próbál kezelni, és tekintettel arra, hogy a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata megfelel a kormány álláspontjának, kérem önöket, hogy mind az összegző módosító javaslatot, mind pedig a törvénymódosítást szíveskedjenek támogatni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť