DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A vezérszónoki kör után egypár gondolatot engedjenek meg nekem. Először is az azóta a körünkből eltávozott Rétvári államtitkár úrral kapcsolatban, aki persze megfutotta a szokásos köröket és hat év kormányzás után és öt év új oktatási rendszer után is mindenért a korábbi kormányokat teszi felelőssé, de azt gondolom, hogy nem tűrhetjük el és szó nélkül nem hagyhatjuk, hogy gyalázza azokat a tanárokat, szülőket, diákokat, akik ki merték nyitni a szájukat a kormánnyal szemben, és rögtön az ellenzékkel kollaboráló ellenségnek bélyegzi őket. Ahogy egyébként azt sem, hogy volt olyan eset több iskolában is, ahol rendőrök érdeklődtek az igazgatóknál a demonstrációval összefüggésben. (Felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból, köztük dr. Tilki Attila: Nem így van. Nem igaz!) Tisztelt Képviselőtársaim! Ezek azok a jelenségek önöktől, amiket egyszerűen szó nélkül hagyni nem lehet. (Zaj. - Az elnök csenget.)
A másik, amire ki szeretnék térni, az a Jobbik frakcióvezetőjének a fölszólalása. Én megértem, hogy az önök politikájához természetesen hozzátartozik az, hogy bírálják a jobboldali, baloldali kormányokat, és így próbálnak önök egyfajta saját identitást kialakítani maguknak ettől eltérő módon, de azért én azt javasolnám önöknek, hogy ebben a fontos ügyben, főleg, hogy együtt kezdeményeztük ezt a vitanapot, próbáljuk meg azokat a pontokat keresni, amiben egyetértünk, hiszen ez egy olyan nemzeti érdek, ami, azt gondolom, hogy minden parlamenti pártnak, de legalábbis, ahogy látom, az ellenzéki pártoknak érdeke, hogy megtaláljuk a közös megoldást.
Hogy ne lett volna a jövőre vonatkozó javaslatunk, ez tényszerűen nem állja meg a helyét. Hiller képviselőtársam a vezérszónoki fölszólalásában elmondta ezeket. Hogy egy-kettőt idézzek: új közoktatási törvény, a KLIK megszüntetése, az önkormányzati fenntartási lehetőségekről - ami egyáltalán nem a régi rendszer, hanem egy vadonatúj -, iskolavárosok kialakításáról beszélt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Pósán képviselő urat például kérdezném: olyan nagyon ellene lenne önnek, ha Debrecen iskolaváros lenne? Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť