BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnálom, hogy a miniszter úr az imént besétált az egyik ajtón, majd amikor megtudta, hogy van még egy kérdés hozzá, a másik ajtón távozott is, itt hagyva önt a kérdés megválaszolására.
Március 1-jén jelent meg Rogán miniszter úr aláírásával az a rendelet, amely a családi otthonteremtési kedvezményre, valamint az otthonteremtési kamattámogatásokra vonatkozó reklámok és hirdetések részletes szabályait rendezi a Magyar Közlönyben, közel húsz oldalon keresztül. A rendelet megmondja, hogy a bankoknak milyen formai követelményeket, arculati elemeket és jelmondatokat kell alkalmazniuk a CSOK-ra vonatkozó reklámjaikban. A függelékben szereplő arculati kézikönyv meglehetős részletezettséggel írja le, hogy „A Magyar Reformok Működnek Otthonteremtési Program” című kampányt milyen betűtípussal, milyen színkóddal, a logót milyen méretben, torzítás nélkül kell megjeleníteni, de még azt is megmondja a rendelet, hogy az adott tévéreklámok végén el kell hogy hangozzon: „A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás”.
Miért nem arra fordítja a kormány az energiáit, hogy minél szélesebb rétegek számára adja meg az otthonteremtés lehetőségét, a lakhatás biztonságát, tisztelt államtitkár úr? Miért írja elő a kormány a bankoknak, hogy mit és hogyan hirdessenek? Miért kell rendeletben szabályozni egy kormányzati kampányt, tisztelt államtitkár úr? Lehet, hogy magával a jogszabállyal meg a törvénytervezettel kellett volna foglalkozni ilyen részletességgel, és talán jobban sikeredett volna, államtitkár úr.
Látszik az a számokból, hogy több tízezren érdeklődtek a CSOK-program iránt, de annyira rosszul sikerült magának a rendeletnek a szabályozása, hogy nagyon kevés azon családok száma, akik igényelni is tudják ma Magyarországon. Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť