VÉCSEY LÁSZLÓ

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ
VÉCSEY LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar közmondás úgy tartja, hogy akkor drága az egészség, mikor közel a betegség. Amikor az ember kiszolgáltatott állapotba kerül, amikor valamilyen betegség nyomán elesett állapotúvá válik, akkor válik igazán fontossá az egészségügyi ellátórendszer, a jól felszerelt kórház, ami még inkább hozzájárul, hozzájárulhat a beteg gyors felépüléséhez.
Választókerületemben, a gödöllői választókerületben január végén az aszódi rendelőintézet, február végén pedig a kistarcsai Flór Ferenc Kórház ünnepélyes keretek között vehette át a legmodernebb technikával működő, több száz millió forint értékű röntgengépeit, amelyek még inkább kímélik az emberi szervezetet. Országos kitekintésben is igen impozáns, hogy az elmúlt öt évben több mint 322 milliárd forintot fordítottak a kórházakra, az intézmények 70 százalékában valósultak meg jelentős fejlesztések, részleges vagy teljes felújítások. Ezenfelül több mint 100 milliárd forint értékben szereztek be nagy értékű gépeket, műszereket az egészségügyben. Ehhez a képhez illeszkedik, hogy az egészségügy volt az első ágazat, ahol a Fidesz béremelést indított. A program folyamatosan biztosítja az orvosok és ápolók magasabb bérezését.
Ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni az ágazatban tevékenykedő egészségügyi dolgozóknak, akik érzékelhetik, hogy lépésről lépésre haladunk, természetesen az ország teherbíró képességéhez mérten. E tények kapcsán emlékeztetni szeretném önöket, hogy mindezekkel szöges ellentétben a szocialisták kormányzásuk alatt elküldték az egészségügyi dolgozókat, csökkentették a fizetésüket, és ha mindez nem lett volna elég, további 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből, eladósították a kórházakat, és még a betegeken is nyerészkedni akartak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek alapján kérdezném öntől: tervez-e további fejlesztéseket a felelős szaktárca a 2014-20-as uniós fejlesztési ciklusban? Amennyiben igen, azok az egészségügy mely területét érintik, továbbá milyen információkat lehet tudni az elektronikus egészségügyi szolgáltatásokkal összefüggésben? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť