Az ülés napirendjének elfogadása

Full text search

Az ülés napirendjének elfogadása
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Látható többség! )
Ez így igaz, látható, de figyelembe véve a sok üres helyet is, megállapítom, hogy az Országgyűlés nem fogadta el a határozatot, és nem határozatképes. (Moraj, közbeszólások az ellenzék soraiból.) Szanyi képviselő úr, mindjárt nyomógombbal ezt ellenőrizni fogjuk.
Bejelentem azt is, hogy Balla György frakcióvezető-helyettes úr levélben kezdeményezte a szavazás szavazatszámláló gép alkalmazásával történő megismétlését.
Az indítványnak megfelelően most kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatot. Kérem, szavazatszámláló gép segítségével most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a napirend elfogadása során 57 igen szavazattal - 141-en nem szavaztak -, nem szavazat és tartózkodás nélkül, mivel nem határozatképes az Országgyűlés, nem fogadta el a napirendet.
A házszabály 14. § (2) bekezdése alapján megállapítom a hiányzó képviselők névsorát.
A házszabály rendelkezései alapján elfogadott napirendi javaslat hiányában a napirend egyetlen pontja sem tárgyalható.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť