NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm, miniszter úr, ezt a határozott álláspontot. Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar diplomácia ezeket a nemzetpolitikai szempontokat határozottan képviselje. Valóban, ez a keleti partnerségi csúcstalálkozó most arról is szólt, hogy sajnálatos módon hosszú éveken keresztül ugyan egyre nagyobb szimpátiát halmozott fel Ukrajna, de a folyamat megfordult, egyre inkább úgy tűnik, hogy elszigetelődik, és vitába keveredik most már nemcsak Magyarországgal, hanem számos szomszédjával, és nemcsak az oktatási törvény vonatkozásában, hanem számos egyéb kérdésben is. Azt hiszem, ilyen szempontból az ügy nem feltétlenül áll rosszul.
Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom - különös tekintettel, hogy a Velencei Bizottságnak december 9-én fog megjelenni a határozata -, hogy Magyarország továbbra is tartsa fenn azt az együttműködést azokkal a szövetségesekkel, akik hasonlóképpen gondolkodnak, amely elvezetett ahhoz, hogy most valóban eredményeket könyvelhetünk el. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť