SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Nem fogadom el, de nagyon megköszönöm. Már teljesen elszoktunk a parlamentben, hogy nem jogászok válaszolnak, és tudnak szakmai választ is adni a fröcsögés helyett. (Felzúdulás, zaj és közbekiáltások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.) Tehát köszönöm szépen a szakmai választ.
Elsőként is elmondom, hogy nem sokra megyünk a kulcsrakész reaktorral, ha az nem fog működni. Azt mondta miniszter úr, hogy nem lehet ilyen rövid interjúkban megvitatni. Egyetértek. Ezért kértünk népszavazást, hogy legyen idő megvitatni. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Ettől önök elzárkóztak.
Azt mondta, nem gondolta, hogy döglött lóra ül, mikor elvállalta a miniszterséget. Sajnos mégis ez történt. Brüsszel azt mondta, hogy elvetette az aggályokat. Igen, de az önök számai alapján, és nem pedig korrekt szakmai számok alapján.
Amit várnék öntől, hogy akkor kimondja egyenesen: Mártha Imre téved, nem ért hozzá? Ezt mondja ki, ha ezt gondolja! Vagy Ősz János akkor nem jól oktat, és nem ért hozzá? Mert ezt kellene kimondania önnek, ha azt mondaná, hogy ezek a szakemberek, akiket nemzetközi szinten elismernek, tévednek.
És nyilvánvalóan arra sem adott választ (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy egyetlen szakembert mondjon már, nevet, aki a projekt mellett áll, és nem önök fizetik. Mert olyan már nincs, mert mindenkinek pénzt adnak, akit azt akarják, hogy melléálljon.
Nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm szépen. (Fodor Gábor tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť