BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 2017. január 1-jén állami kézbe került az iskolák működtetése és fenntartása is. Az átalakítás további kérdései között szerepel a közétkeztetés működtetése. A közétkeztetés nem csak az iskolai menzákat jelenti, idetartozik minden olyan rendszeres étkeztetést biztosító szervezett közösségi ellátás, amelyet nevelési-oktatási intézményekben, állami és önkormányzati finanszírozású nyári táborokban, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményekben szociális ellátás, gyermekjóléti ellátás és gyermekvédelmi szakellátás keretében ellátottak részére biztosítanak.
Ezért nagyon fontos, hogy tisztán lássunk néhány közétkeztetési kérdésben. A saját településemen láttam azt, hogy amikor az iskolák átadása zajlott, káosz uralkodott, hogy most a közétkeztetési konyhákkal, azokkal, ami az iskola épületén belül van, mi fog történni; a KLIK viszi vagy marad, vagy egyik intézményen belül két fenntartó lesz, az iskoláé a KLIK, a közétkeztetésé az önkormányzat. Volt olyan példa is, ahol annyira félt az önkormányzat, hogy át kell adnia a közétkeztetést, mivel ők profitálnak a közétkeztetésből, akár nyári rendezvények megtartásával, kisebb születésnapok, ballagások, akkor viszik a konyhát, ezért az óvoda fenntartásába tették át a közétkeztetést, így tudták megmenteni az iskola konyháját.
A múlt héten derült ki a miskolci botrányból, hogy akár most már Fideszhez közeli cégek tehetik be a közétkeztetésbe a lábukat, lásd Miskolc, Mészáros Lőrinc érdekeltségében. Vagy ha a püspökladányi példát hozom önnek, államtitkár úr, több mint ezer kihordásos ételfőzést szerveztek ki egy budapesti-fóti céghez, és arról beszélnek, hogy Bánki Erik érdekeltségéhez tartozik. Kérdezem, államtitkár úr, hogy ez fog most már a településeken történni? A majd’ több mint 65 milliárdos közétkeztetési projektet le fogják nyúlni, és odaadják fideszes haveroknak? Várom válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)
(13.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť