DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Valóban egy olyan témáról van szó, ami nagyon nagy ismertségnek és elismertségnek örvend a túrázók körében.
Megfigyelhető, hogy a bakancsos turizmus jelentősége újra növekedőben van, és párosul hozzá egy minőségi igény is. Nem mintha ez korábban nem lett volna meg, de jellemzően saját magunkban is hajlamosak voltunk úgy csoportosítani a dolgot, hogy akik túráznak, azok inkább alacsonyabb költségvetésű családok, és alacsonyabb szállásigényekkel, alacsonyabb szállásköltségigényekkel számolnak, viszont mára ez megváltozott, és nagyon sokan olyanok is előszeretettel járnak a természetbe, akik magasabb igényeket próbálnak támasztani.
Ennek érdekében az utóbbi öt évben több mint 15 milliárd forint értékben fejlesztettünk különféle közjóléti funkciókat, a csillagvizsgálótól a kisvasutakon keresztül, amelyek önmagukban 1-1 milliárd forintos tételeket jelentenek, a legegyszerűbb turistaútvonal-felfestésig, mint például a Kéktúra-út-vo-nal, a Természetjáró Szövetséggel együtt annak a pontos kialakítása; 40 új kilátó épült, 16 új szálláshely, 9 erdei iskola. Ezek mind az utóbbi néhány évben kerültek beruházásra.
Ami egyébként még fontos, hogy a kerékpározásért, az aktív kikapcsolódásért is lett egy felelős kormánybiztos. Neki az a feladata, hogy a mi együttműködésünkkel minél nagyobb teret biztosítson a kerékpáros turizmusnak is. Itt a bakancsos turizmus mellett azért fontos megemlíteni a lovas turizmust, a kerékpáros turizmust vagy akár még a különféle motorkerékpáros turizmust is. Ezekben mind nagyon komoly fejlesztési lehetőség van, akár az ön régiójában, akár az ország más területein is.
Külön kiemelném itt adott esetben az alföldi fejlesztéseket is, amelyek pedig abszolút újdonságok, hiszen a korábbi évtizedekben főként a hegységrendszerekre koncentráltunk.
(12.40)
Szóval, egy nagyon nagy munkát említett meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és örömömre szolgál, hogy ilyen nagy fejlesztésekről tudok beszámolni. Köszönöm, elnök úr, a türelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť