DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nézze el a kormánynak, hogy nem a Jobbik javaslataiból vezeti le politikáját, mégpedig főleg azért nem, mert a Jobbik ezeket a javaslatokat rendre felülírja. Ennek ellenére azt kell mondjam, ritka az, amikor valamiben egyetértünk a Jobbikkal. Márpedig abban, úgy érzem, egyetértünk, hogy az olcsóbb internet, illetve hogy az internet minél több emberhez, lehetőleg mindenkihez eljusson, alapvető érdek.
A mostani kormányzati lépések és intézkedések a korábbi internetes konzultációból fakadnak. Ebben több tízezren vettek részt. Ennek alapján döntött a kormány többek között arról, hogy 18 százalékra csökkenjen az internet áfája, függetlenül egyébként attól, hogy az Unió ezt a lépést támadja. Amiről ön is beszélt, a következő lépések egyikeként rövidesen mindenki igénybe veheti a kedvezményes „Digitális jólét” alapcsomagot, az ebben foglalt árnak legalább 15 százalékkal alacsonyabbnak kell lennie az adott szolgáltatónál meglévő, megegyező feltételeket biztosító, hasonló paraméterek mellett biztosított előfizetési díjnál.
A szolgáltatók részére, szeretném önnek elmondani, a pályázati felhívás várhatóan május végén jelenik majd meg. A kedvezményes csomag előnyeit az áfacsökkentés is erősíti majd, a kormány tervei szerint az internetezés áfája jövő januártól 5 százalékra csökken. Ennek a lépésnek köszönhetően, illetve az alapcsomagnak köszönhetően akár 20 százalékos költségmérséklődést is érezhetnek majd a felhasználók.
Tisztelt Képviselő Úr! Úgy látom, hogy ön szívén viseli az internetezés ügyét. Ha ez így van, akkor arra kérem, kérjen engedélyt a Jobbik elnökétől, tegyen önnel kivételt, hogy megszavazhassa a jövő évi költségvetést és az adótörvényeket, mert abban majd szerepel az áfacsökkentés is. Ezt csak azért mondom külön, mert Vona Gábor tavaly év végén nem szavazta meg az adócsökkentésekről szóló javaslatokat. Önnek most van lehetősége arra, hogy ezt egy kicsi részben korrigálja. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť