SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Palkovics László oktatási államtitkár 2016. április 6-án azt mondta Szombathelyen, hogy 2019-től felmenő rendszerben kötelezővé tennék a középiskolai felvételit. Az elképzelés szerint a rendszer hasonlóan működne, mint a felsőoktatás esetében, tehát központilag megszabnák, hogy hány diák vehető fel egy évben a gimnáziumba, mennyi szakgimnáziumba és mennyi szakközépiskolába.
Államtitkár Úr! Ön Ikotity István képviselőtársam több parlamenti kérdésére, felszólalására sem adott választ arra, hogy a kormány szándékában áll-e a gimnáziumi férőhelyek csökkentése. Most konkrétan erre a kérdésre szeretnék választ kapni. Egy nagyon egyszerű eldöntendő kérdést teszek fel: a jelenleginél több vagy kevesebb gimnáziumban tanuló diákot szeretne a kormány látni? Több vagy kevesebb férőhely lesz a gimnáziumokban? Mi a kormány szándéka? Milyen intézkedések várhatók a gimnáziumi férőhelyekkel kapcsolatban? Szándékában áll-e a kormánynak a gimnáziumi keretszámok csökkentése vagy nem áll szándékában? Igen vagy nem? Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť