DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Legutóbb Hódmezővásárhelyről beszéltünk, most Szekszárdról beszélnénk. Annyit kell tudni, hogy ott van három jó barát, Horváth István képviselő úr, Amrein Károly, a Gemenc Volán - most már máshogy hívják - igazgatója és egy Opel-kereskedő nagyon jóban vannak, vadásztársak is. Történt egy olyan affér, hogy a Gemenc Volán a paksi telephelyét eladta 2009-ben Horváth Istvánnak és az Opel-kereskedő közös cégének 180 millió forintért, másnaptól viszont évente 25 millió forintért visszabérelte tőle a Gemenc Volán, majd nagyon hamar megjelent az MVM Informatika Kft., amely Paks II. informatikai cége, és 55 millió forint/évért a másik felét kibérelte ennek a területnek. Tehát az egyik felét a Gemenc Volán visszabérelte, ahol a buszok vannak, az irodaházrészét pedig a Paks II. Informatika bérelte. Összesen tehát 80 millió forintban fáj ez az államnak. Tehát 180 millióért adta el a Gemenc Volán, gyakorlatilag hat év alatt - hatszor 25 millió forintjával - visszafizette neki a Gemenc Volán, és ez évben ismét meghosszabbították.
Nyilvánvalóan szükség volt a buszok tárolására, de ismét meghosszabbították 25 millió forint/évért a bérleti szerződést, sőt 6 ezer forint/óráért még vállalta a buszok szervizelését is ez a cég. De mellette bejött, hogy az irodaházat pedig Paks II. fogja bérelni tőle.
Azt kérdezem, ön szerint véletlen-e, hogy ezt a területet rögtön kibérelte az atomerőművet üzemeltető MVM Informatika vagy az MVM Zrt., illetve mi a véleménye erről az ügyről, ami nagyon hasonlít arra, amikor a balatonőszödi üdülőt Gyurcsány Ferenc cége lízingelte, utána pedig azt visszabérelte tőle az állam. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť