DR. VINNAI GYŐZŐ

Full text search

DR. VINNAI GYŐZŐ
DR. VINNAI GYŐZŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mai vita bebizonyította számomra, hogy nincs lex CEU. Pontosan az előjogokat akarjuk megváltoztatni, hiszen 2005-ben maga Soros György kérte az akkori oktatási minisztertől, hogy külön előjogokat élvezzen. Amikor mi a szabálytalanságokat vagy ezeket az előjogokat meg szeretnénk változtatni, akkor itt az ellenzék - kiderült, hogy a baloldal és a Jobbik egy gyékényen árul -, itt az ellenzék tulajdonképpen (Folyamatos moraj az ellenzéki pártok padsoraiból. - Kunhalmi Ágnes: Tizenvalahány évvel később! - Dr. Bárándy Gergely: Hét éve kormányoztok. Miért most?) a tanszabadságról, politikai hisztérikus hangulatban az egyetemi autonómiáról beszél, arról, hogy milyen a felsőoktatás minősége. De nem beszélnek arról, hogy a magyar egyetemek is kiválóak, és kiváló az a 28 külföldi oktatási intézmény is, amely Magyarországon található, de eltelt öt év és megállapítottak szabálytalanságokat, kisebb adminisztratív szabálytalanságot és nagyobb, súlyosabb szabálytalanságokat is. Ezt szeretnénk rendbe tenni.
A magyar kormányban megvan a jó szándék arra (Kunhalmi Ágnes: Nem igaz!), hogy tárgyaljunk arról… (Lukács Zoltán: Azzal van kikövezve a pokolba vezető út!) Tudják önök, kedves Bangó Ildikó, megnéztem, hogy hol található New Yorkban, milyen címen a CEU. New York, 57. utca 224. szám alatt, és az van kiírva, hogy Open Society Soros Foundations. (Kunhalmi Ágnes: Micsoda felfedezés!) Egyetemi képzést nem folytatnak, hallgatóik, tanáraik nincsenek. A Közép-európai Egyetemet, amely törvényesen működik, semmilyen veszély nem fenyegeti (Kunhalmi Ágnes: Nobel-díjat neki!), hiszen azok a hiányosságok a megadott határidőn belül pótolhatók.
Engedjék meg, hogy még egy mondattal reagáljak a tudásra (Korózs Lajos ütemesen tapsol.), hogy bennünket, kormánypárti képviselőket tudásellenesnek mutatnak be. Mi igazán tudjuk, hogy a tudással hova lehet eljutni (Kunhalmi Ágnes: Nemzetá-rulók!), ezt személyes példám is mutatja. Sikeresek vagyunk abban, hogy az emberek a tudással egy méltó életet szerezhessenek maguknak. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Szégyelld magad! - Büszke lehetsz magadra! - Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť