Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Köszönöm szépen. Tehát egészen elképesztő, amikor az előterjesztő képviseletében olyasvalaki szólal fel, aki azt sem tudja, hogy két párhuzamos képzési programról beszélünk. Ha pedig az ő álláspontja szerint a semmi hozzáadott érték esete áll fenn, akkor miért kell betiltani? De szeretném leszögezni az elején, hogy én nem voltam Soros-ösztöndíjas, az önök felső vezetőinek egy jó részével ellentétben (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Még lehetsz!), viszont nem is esek fundamentalista révületbe akkor, hogyha valami idegent vagy külföldit támadnak Magyarországon.
Egészen egyszerűen azt kellene megvizsgálni, hogy miről van szó. Ha önöknek valóban a gender-elmélettel lenne bajuk vagy a gender studies-szal, ilyen szakokkal, akkor a magyar nyelvű képzéseken is körül lehetne nézni, ahol feminista filozófiát, gendernyelvészetet tanítanak jelen pillanatban is Magyarországon. De el kell hogy mondjuk, ha önök a magyar oktatást képesek lennének helyzetbe hozni, akkor nem lenne szükségük ilyen hazudozó politikai bunkósbotra, mint amit most művelnek, hiszen nyilvánvaló módon nem kellene a tiltás eszközével élni sürgősséggel. Tehát mi az oka annak a sürgősségnek, hogy önök ezt huszonnégy órán belül keresztülverik a Házon? Egészen egyszerűen a magyar oktatást nem képesek helyzetbe hozni, éppen ezért mondom azt, hogy álláspontom szerint
Soros György a magyarság ősellensége, szerintem ez a törvényjavaslat nem a CEU-ról szól, és azt kell mondjam, hogy egészen elhibázott bolsevik-kommunista eszközökkel akarnak kezelni egy olyan helyzetet, amit egész máshogy kellene. De nem tudják a XXI. században betiltani azokat a hangokat, amelyek az ELTE-n és más magyar egyetemeken most is elmondják önökről, elmondják azt jóérzésű oktatók, hogy Magyarországon egy férfiember egészségben várhatóan eltöltött élettartama ott ér véget, ahol Nyugat-Európában a nyugdíj elkezdődik. És ezt a 6-8-10 életévbéli eltérést önök egész egyszerűen nemhogy nem közelítik, nem adják vissza a magyar embereknek. Ugyanígy az otthonteremtési válság kialakításában, elmélyülésében is elképesztő szerepük van. Egy egyetemistának 130-150 ezer forintot kell albérletre fizetnie pusztán, és önök szerint meg Tállai államtitkár úr szerint ez rendben van, tegnap elmondta a válaszában.
Nem tudják betiltani az összes hangot, amelyik ezt el fogja mondani magyar fiatal embereknek, a XXI. század közepén erre egészen egyszerűen nem lesz eszközük, egyetlen módjuk lenne, ha komolyan vennék saját magukat, a magyar oktatási rendszert megerősíteni, a magyar gazdaságot megerősíteni, olyan szinten, hogy a hallgatókat ne állítsák ilyen lehetetlen helyzet elé. Egészen egyszerűen az a tiltó metodika, amit be kívánnak vezetni, alkalmatlan erre, még egyszer mondom, bolsevik típusú, Hollik István felszólásával egyetemben, aki szemmel láthatóan nem is érti, hogy miről folyik ez a vita, és ez az, ami igazán sajnálatos.
Nekünk itt, a magyar parlamentben megoldásokról kellene vitatkoznunk, a Jobbik a megoldások pártja, ezzel szemben önök olyan árnyékokkal harcolnak, amelyeket soha nem tudnak legyőzni. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť