DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Ha a „kis párt nagy hanggal” effektustól eltekintünk, akkor engedje meg, hogy a kérdésére, a lényegre válaszoljak: a kérdésben még nincs döntés.
Részben vitatni szeretném azt, hogy nincs szükség a transzformátorállomásra. Van szükség, mert a Pilisben is használják a villamos energiát, és úgy gondolom, világításra, a hűtőszekrényekben ott is kell az áram. Ezzel együtt az ELMŰ - egyébként Pilisszántó polgármester asszonya által megerősítetten - tárgyal a trafó helyszínéről, és ott helyben az a kialakult álláspont, hogy amennyiben szükséges, akkor az önkormányzat helyi népszavazást ír ki a transzformátorállomás szükségességéről, illetve annak a helyéről.
Egyébként abban tökéletesen egyetértünk, hogy meg kell találni az egyensúlyt az emberek mindennapi életéhez szükséges műszaki fejlesztések és a természet, az emberi egészség védelme tekintetében. Tehát ez nincs eldöntve, tárgyalnak úgy, ahogy kell, és nagyon remélem, ha kell, egy helyi népszavazás közbeiktatásával, megtalálják a megfelelő megoldást.
Az már egy más kérdés, hogy ön a kérdésében vitatja azt, hogy például a kormány az elmúlt években 1300 milliárd forint adósságtól szabadította meg az önkormányzatokat, ezt kivéreztetésnek nevezni, úgy gondolom, még a politika szótárában is erős túlzás.
Beszél a tornatermekről. Magyarországon 3200 település van, a köznevelési programunkban az a célunk, hogy mindegyikben legyen tornaterem, ehhez azonban idő kell. 2014-ben indítottuk útjára ezt a programot, a program első ütemében 25 tornaterem épül meg, ebből már 6 elkészült. A közeljövőben további tornatermeket adunk át, és kérem, itt hadd osszam meg önnel elsőként ezt az információt: készül a további 25-nek a listája, és a közeljövőben abban is döntés születik, hogy ezek hol épülnek meg. Természetesen nemcsak tornaterem-, hanem tanuszoda- és tanteremfejlesztések is történnek ebben a körben.
Összességében tehát bízom abban, hogy Pilisszántó és az ELMŰ megtalálja a közös megoldást, és Pilisszántó is mielőbb tornatermet kap. Kérem, hogy válaszomat értékelni szíveskedjék. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť