DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Előrebocsátom, hogy akár kétpercesre is jelentkezhettem volna, túl hosszan nem fogok beszélni. Csupán annyit szeretnék kiemelni, hogy a Fidesz vezérszónoka, Hörcsik képviselőtársam említette már, hogy az az ő választókerülete, ahogyan fogalmazott, amely földrajzilag érintett ebben a bizonyos projektben, az előttünk fekvő törvényjavaslattal érintett projektben. Hörcsik képviselő úr elmondta azt, hogy miért fontos ez, hiszen az abaúji térség és a határ másik oldalán, a szlovák állam területén lévő térség közötti kapcsolattartásban igen fontos szerepet tölt be ez a híd.
Azt szerettem volna csupán kiemelni ezzel, hogy nem olyan messze, egy másik megye ugyan, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, az meg az én választókerületem, amelyik érintett abban, hogy nagyon komoly politikai, gazdasági, kulturális és sport-kapcsolattartási tevékenységek is folynak a mi területünkről is. Nagyon sokan szoktak a választókerületemből is átjárni akár ezen a hídon, akár máshol az adott területekre.
Ezért tehát azt szerettem volna csupáncsak kiemelni a Hörcsik képviselő úr által elmondottakat, hogy miért nagyon fontos ez, és milyen területek közötti kapcsolattartásban tud kiemelt szerepet betölteni ez a híd, mert azt szeretném csak jelezni, hogy ettől távolabbi területek kapcsolattartásában is nagy jelentőséggel bír. Hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 3. választókerületből több kisebb településnek, kisebb falunak is van szlovákiai, felvidéki testvértelepülési kapcsolata ottani adott falvakkal. És ha minél több lehetőségük van arra az ott lakóknak, hogy a kapcsolatot személyesen is fenn tudják tartani, akkor az mindenképpen üdvözlendő.
Tehát, ahogyan említette egyébként vezérszónokunk is, mi is támogatni fogjuk a javaslatot. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť