HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm a szót. Immár hat éve, hogy feljelentést tettünk a kecskeméti önkormányzati cég, a KSE Kft.-ben zajló fiktív számlázásos ügyben. Zombor Gábor polgármesterségének idején a cégből összesen 452 millió forintot utaltak ki fiktív számlákon keresztül, és további több mint 335 millió forint a beszállítói ki nem fizetett követelés. Ennek ellenére a nyomozása látványosan vontatottan haladt, amit mi itt a parlamentben többször számon is kértünk. Csak idén februárban jutott el az ügy az első bírósági tárgyalásig. Akár azt is hihetnénk, hogy ha lassan is, de a bűnüldöző hatóság kivételesen a kormánypártokhoz közel álló személyeket is utoléri. Azonban ez csak illúzió volt. A tárgyaláson ismertetett vádiratban ugyanis nem az az érdekes, ami benne van, hanem ami kimaradt belőle. Az évekig tartó nyomozás ellenére nem sikerült felgöngyölíteni, hogy fiktív számlákkal az önkormányzattól kapott támogatások hogy tűnhettek el. Holott a dokumentumokkal alátámasztva bemutattuk, miként éltek vissza egy 54 millió forintos önkormányzati támogatási szerződéssel. Az önkormányzat pedig befogadta a nyilvánvalóan szabálytalan felhasználásról árulkodó fiktív számlákat.
Emiatt költségvetési csalás és számviteli fegyelem megsértésének gyanújával tettünk feljelentést 2016 januárjában. Akkor az ügyészség annyit válaszolt, hogy a már folyamatban lévő eljárásban vizsgálják ezt az ügyet. A nyomozás azóta lezárult, a vádemelés megtörtént, a vádiratban még sincs nyoma ennek a kecskeméti városvezetésig érő szálnak.
Legfőbb Ügyész Úr! Ön szerint ez puszta hanyagság, vagy inkább ahhoz van köze, hogy a támogatási szerződést Zombor Gábor, egykori polgármester jegyzi? Miként lehetséges, hogy az ön irányítása alá tartozó ügyészségek ügyeket tussolnak el? Ez ön szerint a feljelentések elintézésének normális módja? Vagy hajlandó-e intézkedést tenni a feljelentésben ismertetett ügyben érdemi kivizsgálás érdekében? Ugyanúgy félnek Zombor Gábortól, mint Volde-morttól? Neki nem merik leírni a nevét, Voldemortét meg nem merik kimondani? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť