HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mi fair parlamenti frakció akarunk lenni (Dr. Szakács László: Valami azt súgja, hogy nem leszel fair!), úgyhogy hét év után először köszönetet kell mondanunk a szocialistáknak valamiért. Mert ha Tóth Bertalan felszólalásának sok teteje nem is volt, annyi értelme mégiscsak volt, hogy ráirányította a figyelmünket, illetve a közvélemény figyelmét a Szent László-évre. Ezt köszönjük szépen.
A probléma azzal van, hogy több szocialista is megszólalt az elmúlt héten. Ők viszont már mást mondtak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, az MSZP elnöke is megszólalt múlt héten migráció témájában, és ezek után egyértelműen kimondhatjuk, hogy a kerítésbontó koalíció mára összeállt. Azon meg sem lepődünk, hogy Soros György múlt héten Berlinben elmondott beszéde és a baloldal véleménye között igen nagy a hasonlóság. Először Botka László, aki immár a szocialisták hivatalos miniszterelnök-jelöltje, ismerte el, hogy ha a szocialisták hatalomra kerülnek, akkor azon lesznek, hogy minél hamarabb lebontsák a kerítést. Sőt, azt is hozzátette, hogy ő eleve meg sem építette volna azt.
Aztán Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció brüsszeli képviselője is egyértelművé tette, hogy le akarják bontani a kerítést. Szó szerint idézném őt: „Lebontanám a kerítést, jöjjenek csak hozzánk a menekültek.” Ezt mondta Gyurcsány Ferenc párttársa. Aztán kiderült, hogy nemcsak arról van szó, hogy a kerítés lebontásával megnyitnák az utat a migránsok előtt, hanem arról, hogy a betelepítési kvótát is készen állnak támogatni. Molnár Gyula, az MSZP elnöke ugyanis néhány napja egy tévéinterjúban arra utalt, hogy Magyarországnak el kellene fogadnia az uniós kvótát és a migrációs válság megoldásában szerinte mindenkinek ki kell vennie a részét, és ha ez azt jelenti, hogy el kell fogadni a kötelező betelepítési kvótát, hát, akkor el kell fogadni a kötelező betelepítési kvótát.
Ezen megszólalások után tényleg már csak hab a tortán, hogy kiderült, Ahmed H., akit terrorizmus miatt első fokon elítélt a bíróság, most ügyvédet váltott és - hogy, hogy nem - az egykori szocialista igazságügyi miniszter, Bárándy Péter vállalta el a jogi képviseletét; egy terroristát véd a saját hazájával szemben.
Botka László, Molnár Gyula és Niedermüller Péter nyilatkozatai is azt mutatják, hogy a magyar baloldal a Soros-terv végrehajtására készül, azaz lebontaná a kerítést, és migránsokat engedne be az országba. A múlt héten egy egységes offenzíva indult a magyar határvédelem ellen, egyértelművé vált, hogy a baloldal pártjai, az MSZP és a DK bevándorlás kérdésében egy követ fújnak. (Heringes Anita: A hazugság bűn, képviselőtársam!) Mivel ők támogatják a kvótát és a bevándorlást, azt kell mondanunk, hogy a baloldal konkrét veszélyt jelent a magyar emberek mindennapi biztonságára. (Bangóné Borbély Ildikó: Ti beszéltek a magyar emberek biztonságáról?) És teszik ezt a baloldaliak annak ellenére, hogy tavaly 3,3 millió magyar ember a népszavazáson egyértelműen nemet mondott arra, hogy mások mondják meg, kivel akarunk együtt élni és kivel nem. Elképesztő, hogy a magyar baloldal még most is tagadja azt, hogy a terrorizmus és a bevándorlás között összefüggés lenne.
Niedermüller Péter még múlt hét csütörtökön is erről beszélt, miután sorozatban három terrortámadás is történt az elmúlt három hétben Európában: Manchesterben, Londonban és Párizsban. Ezenfelül pedig az olasz ügyészség bejelentette, hogy kifejezetten terroristák és bűnözők beszállítására specializálódott embercsempész-hálózatok is léteznek. Mindez, úgy látszik, mégsem elég ok arra, hogy Brüsszel változtasson a migránspárti politikáján. Sőt kiderült, hogy a párizsi terrorista, aki múlt héten kalapáccsal támadt a rendőrökre a Notre-Dame előtt, évekkel ezelőtt kitüntetést kapott az Európai Bizottságtól, éppen egy bevándorlással kapcsolatos tanulmánya miatt.
(11.50)
De hogy a múlt hét eseményei közül említsek pozitívumot is: Németország vezetője, Angela Merkel Bulgáriában megdicsérte a határok megvédését. Ez is azt üzeni nekünk, magyaroknak, hogy meg kell védenünk önmagunkat, meg kell védenünk a határokat, és mivel európai uniós tagország vagyunk, és mi betartjuk azt, amit vállaltunk, meg kell védenünk a schengeni határokat is.
Hiszen van mit veszítenünk: az elmúlt hét évben a magyar emberek komoly eredményeket értek el, erről beszélt már a miniszterelnök úr is. Ezért, ha ezen az úton megyünk tovább, amelyen elindultunk, akkor Magyarország végre valóban egy erős és büszke európai ország lehet. De ehhez meg kell védenünk az eredményeinket.
Ahogy láthattuk, ebben a baloldalra nem számíthatunk. A Fidesz és a KDNP azonban továbbra is mindent megtesz azért, hogy az országot és az embereket megvédje. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť