SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Bár nem tisztem, hogy választ adjak Mirkóczki képviselőtársam kérdésére, azt kérdezte fideszes képviselőtársaimtól, hogy akarnak-e tiszta közéletet - hát akkor nem lennének itt. Tehát ők persze, hogy nem akarnak. És nem csak tiszta közéletet nem akarnak, nem akarnak úgy sem, hogy megszabaduljanak attól a posztkommunista múlttól, ami a Fideszre egyre inkább rávetődik.
(17.20)
Ki tudja annyira átpozicionálni vajon a saját szavazóbázisát, hogy a ’89-es események után Orbán Viktor miniszterelnök most egy szovjetbarát vagy oroszbarát politikát folytatva már csak éppen a csapatokat nem akarja behívni, hogy jöjjenek ide segíteni a rendet fenntartani? Hát persze, hogy dugdossák a besúgókat, persze, hogy a spicliket dugdossák! Addig, míg ott lesznek a soraikban, nem tehetnek mást! S alapvetően ez a probléma, hiszen gyakorlatilag a magyar társadalomnak azt kell megértenie az elmúlt 27 évből, hogy nem változott semmi. Az eszközök változtak, a kommunikációs stílus változott, de ugyanazt az egypártrendszert erősíti a mostani kormányzó párt is, a Fidesz-KDNP, amikor egy párt akar eldönteni mindent, és teljesen mindegy, hogy az ellenzéki sorokból mit mondunk, mit képviselünk és mit próbálunk átverni.
Alapvetően a Fidesz-KDNP elveszi a magyar emberek azon jogát, hogy megismerjék saját múltunkat; elveszik a megfigyelteknek, a meghurcoltaknak azt az alapvető jogát, hogy nyilvánosságra kerüljön mindaz az adat, ami lehetővé tenné, hogy tisztán lássuk azokat az éveket, amelyek jellemezték a kommunizmus éveit.
Németország a hitleri időszak után megpróbált szembenézni a múltjával; Japán megpróbált szembenézni a múltjával. Ez a természetes egy nemzetnek, hogy öntudatunk megmaradjon, hogy szembesülünk hibáinkkal. A Fidesz-KDNP - csakúgy, mint a többi kormányzó párt Magyarországon az elmúlt 27 évben - ezt tagadja meg a magyar választóktól, ezt tagadja meg a magyar emberektől, és ez az, ami roppant képmutatását és álszentségét leginkább bizonyítja.
Mindebből adódóan nyilvánvalóan nem várható az, hogy érdemi politikai változás valósuljon meg mindaddig, ameddig dugdossák a besúgókat, a spicliket és a kémeket saját soraikban. Nem várható addig változás, ameddig volt MSZMP-tagok miniszteri széket kapnak. A Lehet Más a Politika támogatja a tárgysorozatba vételt. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť