HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm a szót. Örülök, hogy a miniszter úr személyesen jelen van, így szemtől szembe fel tudom tenni kérdéseimet. (Dr. Seszták Miklós: Az úgy nehéz lesz!)
A miniszter úr az állami vagyon felügyeletéért és az energiapolitikáért felelős miniszter, így alá tartozik az összes állami cég, még az energetikai cégek is. Ha az ember közérdekűadat-igénylésre szánja rá magát, elkezdi kikérni az adatokat, és látni akarja, hogy mégis mire költik az állami cégek a pénzüket, akkor megdöbbentő számokat lát az elmúlt időszakban. Amióta a kormányváltás megtörtént, önöknek egy feladata van: kistafírungozni a haverokat, frissen létrejövő cégeknek milliárd forintokat adni médiavásárlásra, szponzorálásra, reklámtevékenységre, csak hogy jól járjanak.
Akkor nézzünk pár összeget, amitől tényleg az embernek, ahogy vidékiesen szokták mondani, a bicska kinyílik a zsebében! Ha csak azt nézzük, hogy az MVM Zrt. 2015-ben még csak 208 millió forintot költött reklámtevékenységre, 2016-ban pedig már 2 milliárd 696 millió forintot, amelyek baráti cégek zsebében landoltak, például Habony Árpád Modern Media Group Kft.-je zsebében, XT Media Kft., amelyik csak 2015. november végén jött létre, majd ’16-ban már halálra nyerte magát a reklámtevékenységben, a Ripost, a TV2, sorolhatnám (Dr. Rétvári Bence: TV2? Új cég?), csak olyan cégek kapnak támogatást, akik az önök baráti körében vannak.
És akkor csak nézzük tovább a számokat! Helyettes államtitkárokat fizetnek ki, akiket már leváltottak, Fidesz-pártelnököket fizettek ki, hogy tudjanak fesztiválokat szervezni, azt gondolom, ez felháborító. Ön az állami vagyonért felelős miniszter, nem azért, hogy az állami vagyont hazalapátolják a barátok. Éppen ezért kérdezem a miniszter urat: ez így rendben van-e, az állami vagyonnal így kell gazdálkodni? Egy csomó számom van még, nagyon szívesen szembesítem önöket ezekkel a számokkal hosszú távon is. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť