GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Példátlan, bár az önök mindennapi cselekedetével, viselkedésével egybevág az, ami történt, azt fémjelzi. Önkényesen, arrogánsan olyan helyzetet teremtenek, ahol adott esetben megfélemlítenek, adott esetben ellehetetlenítenek, ha kell, akkor eltávolítanak. Körülbelül ez az önök filozófiája. Szakszervezetek elleni támadásnak lehet felfogni mindazt, ami történt, hiszen a munkaviszony megszüntetése azonnali hatállyal történő foganatosítása gyakorlatilag mikor is következik be? Bértárgyalások időszakában, aláírásgyűjtés közepette.
A felelősség a munkáltatóé, a munkaadóé és persze a tulajdonosoké, őket terheli. A szakszervezetek egyeztetést kezdeményeznek, látható, hogy milyen eredménye van: semmilyen. A Magyar Szocialista Párt álláspontja egyértelmű. Mi támogatjuk a szakszervezetet, támogatjuk azokat a követeléseket és azoknak a munkavállalói jogoknak az érvényesülését, amelyek megilletik az embereket. Ennek az érvényesítésére sort kell keríteni.
A Fidesz mit csinál? Törvényalkotással lehetetleníti el gyakorlatilag a munkavállalókat. Emlékezzenek az OÉT egy hónap alatt történő megszüntetésére, a 2012-es munka törvénykönyvére, a sztrájktörvény lenullázására, gyakorlatilag esélytelenné tételére, a munkavédelem vagy a munkabiztonság gyengítésére.
Államtitkár Úr! Miért szüntették meg, egzakt, egyértelmű választ kérek, miért szüntették meg a szakszervezeti elnök munkaviszonyát a bértárgyalások közepette? Aki kiáll az emberekért, azt önök miért büntetik? Miért nem tekintik partnernek a szakszervezeteket, olyan partnernek, akikkel tárgyalni kell, és akiket nem ellehetetleníteni kell? Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť