PETNEHÁZY ATTILA,

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA,
PETNEHÁZY ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Lám, milyen nagyszerű a képviselői munka: röpke másfél óra alatt három kontinenst járhattam, járhattunk be közösen: Európa, Ázsia, és most, íme, elérkeztünk Chilébe.
Ahogy azt az államtitkár úr elmondta, a working holiday programon belül kívánja megkönnyíteni ezen törvényjavaslat a 18 és 35 év közötti állampolgárok számára azt a fajta utazást, tapasztalatszerzést, illetve nem utolsósorban azt a nyelvtudásfejlesztési lehetőséget, amelynek keretén belül a fiatalok egy másik országban nemcsak a szokásos turisztikai látványosságokat nézhetik meg önköltségi alapon, hanem igazán mélyen, sokkal mélyebben beleláthatnak a másik ország kultúrájába azzal, hogy ott ideiglenesen munkát vállalnak, és nemcsak egy finanszírozási forrást kapnak útjukhoz, hanem lehetőségük adódik arra, hogy megismerjék a másik ország gazdasági világát, a helyi munkakultúrát és természetesen nem utolsósorban az embereket. Ahogy erre utalt az államtitkár úr is, a hosszú távú diplomáciai kapcsolatok elmélyítése sem utolsó haszon. Több országgal megköttetett már ez az egyezmény, itt is időszerűvé vált. A program 200 főre vonatkozik, ahogy ez elhangzott, fél évet meg nem haladó időszakban nyújt lehetőséget arra, hogy a fiatalok munkával egybekötve utazzanak az adott országban.
(12.50)
Természetesen szélesedik Chile és Magyarország kapcsolatrendszere, és továbbfejleszti a már meglévő humán kapcsolatokat, az ifjúsági kapcsolatokat is. Kiváló lehetőséget ad arra is, hogy a chilei és a magyar emberek megismerjék egymás igen különböző kultúráját, megismerjék a másik országot. Kérem ehhez képviselőtársaim támogatását. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(Földi Lászlót a jegyzői székben
dr. Tiba István váltja fel.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť