BALLA MIHÁLY,

Full text search

BALLA MIHÁLY,
BALLA MIHÁLY, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Én is igyekszem rövidre fogni a gondolataimat, hiszen ez egy kiváló esemény arra, hogy a beterjesztett megállapodás a WHO, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet és a kormány között az együttműködés elmélyítését célozza. Ehhez kapcsolódik, ennek egyik állomása a WHO 67. ülésének szeptember 11. és 14-e között Budapesten történő megrendezése. Ennek a megszervezéséről már megegyeztünk egy WHO által ezekre a konferenciákra kialakított sablon megállapodásban, és ezt a kormány aláírta. Viszont egy formai követelmény miatt az Országgyűlésnek is ezt jóvá kell hagynia. Igazából ez azért is fontos, mert a WHO az ENSZ szakosított intézménye, így tagjainak diplomáciai kiváltságok és mentességek járnak.
Olyan szerződésekre, amelyek a diplomatákra is vonatkozó kitételeket tartalmaznak, csak az Országgyűlés jogosult felhatalmazást adni. Ezért is szükséges erről a törvényjavaslatról döntenünk. Ehhez kérem képviselőtársaim támogatását, és köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť