GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök úr, megjött a hang. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Meggyőződésem szerint példátlan és gyalázatos az, amit a nemzeti konzultáció keretei között műveltek. Tudják, orosz szerverekre magyar emberek személyes adatai továbbíthatóak voltak. Személyes adatokkal való visszaélés, valamint netán a kémkedés bűntette gyanúja is felmerülhet e tekintetben.
Normális keretek között egy ilyen helyzetben a miniszterelnök lemond; nem sokat gondolkodik, lemond. (Moraj a kormányzó pártok padsoraiból.) Tudom, ez Magyarország, itt a Fidesz nem így gondolkodik, itt a kormány nem így gondolkodik, csak a hatalom meg a pénz az, ami számít. Mondhatnánk erre példákat Pakstól az olimpián keresztül a letelepedési kötvényig, sok minden másra hivatkozva, de nem ezzel foglalkoznék, hanem magával a yandex.ru, az orosz kód kérdéskörével
A nemzeti konzultáció keretei között önök garanciát adtak arra, hogy harmadik félhez semmilyen személyes adat nem kerül ki. Ezzel szemben látjuk, hogy mi történt. Ennyit ér az önök szava. Az információk orosz kézre adásával megvalósulhat a személyes adatok jogtalan felhasználása, valamint adott esetben a választások manipulálásának előkészítése. Kinek a kedvére, kinek a hasznára történik mindez, kinek az ügyeit eltussolandó? És sok minden másfajta kérdés feltehető.
A magyarok, a magyar emberek adatai hogyan kerülhetnek ki beazonosítható formában külföldre? Ezek szenzitív, érzékeny adatok. Miért egy szövetségi rendszeren kívüli cég együttműködését, szolgáltatásait vették igénybe? 2011-ben maga ez a cég mondta, hogy titkosszolgálatokkal kapcsolatban is adatokat adott át.
Ki engedélyezte ennek a kódnak a használatát? Miniszterelnök úr, ön vagy épp valamelyik államtitkára, minisztere? Bárki is tette, ez abszolút helytelen, ez nem helyénvaló. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť