TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A válaszomban először is szeretném leszögezni, hogy a Fidesz-KDNP az egyetlen olyan kormány, amely a nyugdíjemeléssel kapcsolatos minden ígéretét teljesítette eddig, ugyanis azt ígértük, hogy megőrizzük a nyugdíjak értékét, a nyugdíjak vásárlóértékét, és ezt a kormányzásunk ideje alatt minden évben teljesíteni tudtuk, nem úgy, mint más kormányok. Más kormányok - és itt a szocialista kormányra gondolok (Dr. Szél Bernadett: Ez minket nem érdekel!) - idején majdnem minden évben csökkent a nyugdíjak reálértéke. A Fidesz-KDNP-kormány az egyetlen olyan kormány, amely a gazdaság teljesítményéből - tehát amit az ország megteremtett - emel-te a nyugdíjakat, nem pedig hitelből, így a nyugdíjemeléssel nem adósította el az országot. Ez így volt a kormányzásunk minden éve alatt, és így lesz a jövőben is.
A nyugdíjemelés két részből áll, egy január 1-jei emelésből, amely megegyezik a tervezett infláció, azaz a fogyasztóiár-növekedés mértékével, majd az első nyolc hónapot figyelembe véve értékelni kell az árnövekedési folyamatokat, és egy plusznyugdíj-emelést kell biztosítani a nyugdíjasok számára. Ez a kormányzat döntése, ez a kormányzat filozófiája a nyugdíjemelésekkel kapcsolatban. Ezt a nyugdíjemelést novemberben kapják meg a nyugdíjasok visszamenőleg.
Így lesz ez ebben az évben is. Ebben az évben annyi változás van, hogy nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok abban az esetben, ha a gazdasági növekedés mértéke ebben az évben eléri a 3,5 százalékot, valamint teljesül az államháztartási célkitűzés, azaz az egyenleg biztosítása.
Nem teszik lehetővé törvények, jogszabályok azt, hogy az LMP saját magát népszerűsítő javaslatát a kormány teljesítse. A kormány azonos elvek mentén, következetesen hajtja végre a nyugdíjpolitikáját. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť