POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A lokálpatrióták bizonyára felkapták a fejüket. A IX. kerület a Ferencváros, a VIII. kerület a Józsefváros, és az érintett terület is a Józsefvárosban, tehát a VIII. kerületben van. De ami ennél sokkal lényegesebb, az az, hogy valóban volt egyfajta szaghatás és kismértékű anyag-, etilén-oxid-szennyezést mutattak ki, de a lakosság nem volt veszélyben egy pillanatig sem.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság volt kint a bejelentések során. A volt Állami Pénzverde területén a Metal-Art Nemesfémipari Zrt. az, amelyik küszöbérték alatti veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül. A 20-án érkezett bejelentés alapján a mobillabor megállapította, hogy ez az etilén-oxid kimutatható, és a szaghatás kimutatható volt. A következő napon a szaghatás ismételten jelen volt, azonban akkor már a műszeres mérések veszélyes anyagot nem mutattak ki. És 23-án ismét volt egy bejelentés, amelynek során sem a veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki, sem pedig szaghatás nem volt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszínen megjelent bejelentőket tájékoztatta a mérések eredményéről. Olyan intézkedésre, ami a lakosság védelmére irányult volna, ezeknek az eseményeknek ilyen vonzata nem volt.
Ugyanakkor a Fővárosi Csatornázási Műveket is bevonta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vizsgálatba, illetve a szaghatás elhárításába. Megtörtént a csatornarendszer átmosása, illetve 11 víznyelő aknába bűzzárat építettek be, így azóta ezek a hatások megszűntek. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť