TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): …tiszteletből természetesen ezt fogom tenni, és köszönöm szépen, hogy felhívta rá a figyelmemet. Mindegy, 65 százalék akkor is annyi.
Tisztelt Államtitkár Úr! A következőket szeretném kérdezni. Amikor a szakdolgozók egészségüggyel kapcsolatos érdekvédelmi szervezetei azt mondták, hogy a szakdolgozók nem kapták meg teljes egészében a megígért béremelést, akkor ön azt mondta, hogy ez elszigetelt eseteket tartalmaz. Államtitkár úr, nem. Az intézmények nagyon sok technikai manőverrel azt érték el, hogy a szakdolgozók nagy része nem jutott hozzá ahhoz a bérfejlesztéshez, amiről önök beszélnek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a túlterheltség, nemcsak a leterheltség, nemcsak a töméntelen munka most már az oka az állapotuknak, hanem az, hogy becsapottnak érzik magukat nagyon sokan. Tisztelt Államtitkár Úr! Ha egyvalaki nem kapta meg, az is sok, de ha többen jártak így, akkor az bizony rettenetes nagy baj.
Tetézi még a bajt, államtitkár úr, az, amivel jómagam is csak most szembesültem, hogy a szakdolgozók nagy része, aki ugyanazt a munkát akarja végezni, mint eddig, ugyanúgy akar gyógyítani, mint eddig, de szeretne a bérfejlesztés reményében lépni egyet a bértábla sávjai között, arra van kényszerítve, hogy súlyos százezrekért végezzen el tanfolyamokat. Államtitkár úr, ez rettenetes nagy baj. Tehát nem elég, hogy ezek az emberek sokkal kevesebbet keresnek, mint a magyarországi átlag, ráadásul még százezreket fizetnek ki azért, hogy egyáltalán lehetőségük legyen arra, hogy pénzt kereshessenek.
(15.20)
És végül: nagyon sokan panaszkodnak arról, hogy a pályakezdők és a több évtizede pályán lévők közötti bérkülönbség szinte eltűnt, összezsugorodott, nincs már, ami vonzást jelentsen azoknak, akik a pályára akarnak lépni, és elégedetlenek azok is, akik több évtized munkáját nem érzik megbecsülve.
Államtitkár úr, a kérdéseim tehát adódnak. Miért nem ellenőrizték rendesen, hogy mindenki megkapta-e a pénzét? Miért kell rákényszeríteni az embereket arra, hogy pénzeket fizessenek ki a boldogulásukért? Mit gondolnak önök arról a bértábláról, amely nem tartalmaz különbségeket?
Elnök úr, köszönöm a szót, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť